sitemap Workshop De koets en psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Workshop: Het Koetsbeeld in de Psychosynthese

zondag 23 september 2012 van 10:00-17:00 uur

Als we willen weten wie we eigenlijk zijn, zullen we op onderzoek uit moeten gaan. We staan dan aan het begin van een reis, een reis naar onze binnenwereld. Psychosynthese, een transpersoonlijke psychologie, kan hierbij ondersteunen. Een prachtige metafoor voor deze levensreis is het beeld van een koets die op weg is. Globaal gezien staat in dit beeld de koets voor ons lichaam, de paarden vóór de koets voor onze gevoelens, de koetsier op de bok staat voor ons verstand. In de koets zit de reiziger die weet waar de reis naar toe gaat. De reiziger staat voor ons Hoger Zelf, wie we in wezen zijn. De koetsier die zijn denken tot rust heeft gebracht, stil is geworden en meer bij zichzelf is gekomen, kan de aanwijzingen van de reiziger horen. De wijze waarop de koetsier de paarden ment, de koets onderhoudt: het zijn duidingen over de wijze waarop wij onze bewustwordingsweg gaan.

In de workshop gaan we de verschillende aspecten in het koetsbeeld verder uitdiepen, nuances en details aanbrengen, uitzoeken en ervaren. Vragen als: waar gaat de weg naar toe? wat heb ik nodig onderweg? komen aan bod. Dit doen we met behulp van visualisaties, meditatie, lichaamswerk en uitwisseling met elkaar.

In de workshop reizen we met elkaar een stukje van de levensweg. Per koets. Ik nodig je van harte uit om in te stappen en plaats te nemen.

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Ze heeft een psychosynthesepraktijk 'De Bron' in Nijmegen. Heeft jarenlange ervaring in het onderwijs, de gezondheidszorg, als studentenpsycholoog en als trainer. Was lange tijd verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland. Is moeder van 2 volwassen dochters en grootmoeder van een kleinzoon en kleindochter.

Han Fortmann Centrum (in Centrum de Appel) »website | »route
Groesbeekseweg 428, 6523 GG Nijmegen

Kosten: €90,- , €70,- minimum inkomen; €60,- student
Aanmelden: Niet meer mogelijk.