Psychosynthesepraktijk de Bron
 

Wie ben ik?

Madeleine Verhallen (1946), 69 jaar, moeder van 2 volwassen dochters, omaleine van kleinzoon van 11, kleindochter van 3 en kleinzoon van bijna 1 jaar.

Opleiding en werkervaring:

Tijdens mijn studie psychologie was ik actief in de vrouwenbeweging, de zg FORTgroepen. Ik heb stages gelopen bij de Jeugd Psychiatrische Dienst, nu de GGZ en voor mij was het toen duidelijk, dat ik dít niet wilde. Ik kreeg herhaaldelijk te maken met het zg draaideur effect. Daarnaast werkte ik als docent psychologie bij de verpleegkunde A-opleiding van het Radboud Ziekenhuis. Na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij wat nu de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is, als docent psychologie en communicatie en niet veel later als studentendecaan. Later werd ik gedetacheerd naar het Bureau Studentenpsychologen van de universiteit, waar ik meer dan 15 jaar heb gewerkt. Door deze werkervaring heb ik de kwalificatie Gezondheidszorgpsycholoog verworven. Sinds augustus 2008 ben ik met pensioen.

Psychosynthese:

Na de workshops "7 blokken psychosynthese", begeleid door Ben Bos en Wil Vendrik in 1985/1986, raakte ik enthousiast over psychosynthese. Zoiets had ik nog nooit ervaren; het transpersoonlijke was tijdens mijn langjarige studeren nooit aan de orde geweest. In 1988 begon ik met de opleiding tot psychosynthesecounselor/-gids aan het Centrum Psychosynthese Holland, nu in Amersfoort, in 1993 kreeg ik mijn diploma. Nog steeds ben ik aan dit centrum verbonden als trainer, begeleider van een opleidingsgroep.
Ik ben opgeleid door Ben Bos, één van de oprichters van het CPH. Aan hem heb ik erg veel te danken. Hij heeft mij aangemoedigd en aangespoord mijn eigen praktijk te starten en workshops te geven. Ik was zijn co-trainer in één van zijn workshops over de Kaballah in El Bloque. Ik was 3 jaar co-therapeut bij één van zijn therapiegroepen; in juli 2004 ontving ik mijn diploma psychosynthese therapeut. In augustus 2006 is hij overleden. Ik heb veel van hem geleerd.

Sinds 1995 heb ik een eigen psychosynthesepraktijk 'De Bron' in Nijmegen.