sitemap Workshop CIRKELS VAN JE LEVEN - 3-daagse kerstworkshop 2012 door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Driedaagse Kerstworkshop: Cirkels van je leven

woensdag 26 december t/m vrijdag 28 december 2012 - Neerijnen


'In ieder einde ligt het zaadje verborgen voor een nieuw begin'

Cirkels als symbool spelen wereldwijd een belangrijke rol in ons leven. De uren, dagen, maanden, seizoenen, jaren van ons leven - de jaarringen - van geboorte tot dood. De cirkel als symbool van heelheid. De cirkel van geven en ontvangen die als een doorlopende energiestroom door ons leven en het universum loopt.

In onze winterdriedaagse luiden we de nieuwe rondgang in. We hebben de winterzonnewende, de kortste dag net achter de rug, de dagen worden weer langer, het begin van een nieuwe levenscirkel.

Het Lichtkind is geboren en het brengt licht in de duisternis. Dit kind staat symbool voor nieuw leven. We verwelkomen dit nieuwe en nemen afscheid van het oude. - wat wil jij in het licht zetten in het nieuwe jaar? Wat wil je achter je laten? Wat wil je aandacht geven in de komende tijd? –

"Zoals een pottenbakker een pot vormt op een draaischijf, zo vormen wij onze persoonlijkheid uit de ronddraaiende klei van ons bestaan" is een citaat uit "Boeddhisme zonder geloof" (Stefan Bachelor).

In deze drie dagen staan we stil bij de cirkels van ons leven. We scheppen de mogelijkheid Heilige tijd te beleven, een adempauze om aan jezelf toe te komen. Tijd voor je ziel.

Dan kan het zijn dat we onze vicieuze cirkels tegenkomen, die ons verhinderen open te staan voor het nieuwe.

We leren diep te luisteren naar onszelf en naar de ander, zodat ons hart zich kan openen voor het licht en de warmte waarin een nieuw zaadje tot bloei kan komen. We zullen werken met geleide meditaties. We zullen dansen, zingen en schrijven. We werken met klei en kleur. Met poëzie, teksten en verhalen van vroeger en nu.

De dagen worden volledig verzorgd met lekker vegetarisch eten en drinken door Aukje in de keuken.

Je bent van harte welkom met jouw eigenheid en levenservaring!

Alieke Hartog is beeldend kunstenaar, psychosynthesegids en was lange tijd als trainer verbonden aan het CPH. Ze geeft workshops in creativiteit en psychosynthese in Neerijnen. (www.aliekehartog.nl)

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut, was lange tijd verbonden aan het CPH. Ze heeft een eigen praktijk voor psychosynthese "De Bron" in Nijmegen. Geeft al jaren workshops in psychosynthese.

Ruimte voor stilte en creativiteit 'De Stal' »route
Van Pallandtweg 16 4182 CB Neerijnen
De Stal is een mooie rustige locatie in het hart van de Betuwe. In overleg is overnachting mogelijk. Er zijn 10 eenvoudige slaapplaatsen op de boerenzolder, natuurlijk kun je ook naar huis.

Kosten: € 350,-
Alles inbegrepen d.wz. alle maaltijden, incl. kerstdiner, alle hapjes en drankjes

Tijdstip: Woensdag 26 december 11.00 uur - Vrijdag 28 december rond 16.00 uur

Aanmelden: Niet meer mogelijk!