sitemap Workshop De vreugde van geven en ontvangen - over psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Driedaagse Kerstworkshop: De vreugde van eenvoud en overvloed

maandag 26 december t/m woensdag 28 december 2011 - Neerijnen


Alles wat je nodig hebt is in je...

In de nadagen van kerstmis - het feest van licht - staan we stil bij eenvoud en overvloed. Eenvoud betekent niet gebrek aan diepte, is niet oppervlakkig. Eenvoudig leven begint van binnen, in je ziel. Eenvoudig leven is natuurlijk leven, maar hoe doe je dat? Het vraagt van je om je niet anders voor te doen dan je bent.

En de overvloed? Ook deze begint van binnen. De geschenken van de dag werkelijk tot je nemen is een hele kunst. "Hij die weet dat hij genoeg heeft, is rijk" zegt Lao Tse. Dat is de kracht van eenvoud en overvloed.

Ook Moeder aarde voorziet in alles wat we nodig hebben. Ze schenkt ons overvloed als we respectvol met haar omgaan. En als we haar overvloed met elkaar delen, geeft ons dat vreugde en voldoening. Naast psychosynthese laten we ons ook inspireren door Thich Nhat Hanh, die zegt "Natuurlijk is er schaarste en lijden, maar het leven is ook een wonder van overvloed. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn.". Als we contact kunnen maken met het buiten-gewone in het alledaagse, vinden we rijkdom en eenvoud in overvloed.

In deze 3 dagen willen we ruimte maken voor de stille krachten die ons aanmoedigen contact te maken met het nu en te zien en te laten zijn wat is. En natuurlijk ontmoeten we in onszelf ook de tegenkrachten, van verzet tegen eenvoud, verzet tegen het delen of ontvangen van overvloed, die er voor zorgen dat we de stilte en het licht niet kunnen ervaren.

In geleide meditaties gaan we op zoek naar innerlijke eenvoud en overvloed. We dansen, zingen, schrijven. We werken met klei en kleur, Met po√ęzie en verhalen van vroeger en nu. We leren diep te luisteren naar onszelf en naar de ander. Dat zal ons hart openen voor elkaar en voor eenvoud en overvloed stromend uit ieders oneindige levensbron van liefde en schoonheid. De dagen worden volledig verzorgd met lekker vegetarisch eten en drinken door Aukje in de keuken.

Je bent van harte welkom met jouw eigenheid en levenservaring!

Alieke Hartog is psychosynthese-gids en trainer, verbonden aan het CPH. Ze geeft workshops in creativiteit en psychosynthese in Neerijnen. (www.aliekehartog.nl)

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut, was lang verbonden aan het CPH. Ze heeft een eigen praktijk voor psychosynthese "de Bron" in Nijmegen. Geeft al jaren workshops in psychosynthese.

Ruimte voor stilte en creativiteit 'De Stal' »route
Van Pallandtweg 16 4182 CB Neerijnen
De Stal is een mooie rustige locatie in het hart van de Betuwe. In overleg is overnachting mogelijk. Er zijn 12 eenvoudige slaapplaatsen op de boerenzolder. Natuurlijk kun je ook naar huis.

Kosten: € 330,-
Alles inbegrepen d.wz. alle maaltijden, incl. kerstdiner, alle hapjes en drankjes

Tijdstip: Maandag 26 december 11.00 uur - woensdag 28 december 16.00 uur.

Aanmelden: Centrum Psychosynthese Holland, 033-4622576, info@psychosyntheseholland.nl.
Info overnachting: Alieke Hartog 0418651262, ahartog@tele2.nl.