sitemap Workshop: Aandacht voor het onvermijdelijke
 

Workshop: Aandacht voor het onvermijdelijke

zaterdag 17 maart 2012 | 10.00 - 17.00 uur

"Heer, geef me de sereniteit te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik wel kan en de wijsheid om 't verschil te zien"
- Reinhold Niebuhr -  

5 onvermijdelijke waarheden in het leven zijn volgens David Richo:
1. alles verandert en gaat voorbij.
2. dingen gaan niet altijd volgens plan.
3. het leven is niet altijd eerlijk.
4. pijn en lijden zijn een deel van het leven.
5. mensen, ook jij en ik, zijn niet altijd liefdevol en loyaal.

Dit zijn uitdagingen die we allemaal onder ogen komen. Maar meestal ontkennen we ze. Als we ons blijven verzetten tegen deze basale waarheden, wordt het leven een eindeloze reeks van teleurstellingen, frustraties en verdriet. Als we leren deze waarheden te accepteren en omarmen, realiseren we ons dat zij precies zijn wat we nodig hebben om moed, compassie en wijsheid te verwerven.
We kunnen ons leven vaak niet naar onze hand zetten, hoe graag we dat ook zouden willen. Wel kunnen we leren accepteren wat we niet kunnen veranderen of verbeteren.

In de workshop gaan we de genoemde waarheden verkennen. Dat doen we met behulp van psychosynthese: visualisaties, meditaties, lichaamsbeweging en door aandacht, ontmoeting en uitwisseling met elkaar. Het doel kan zijn herkenning, erkenning en verantwoordelijkheid nemen voor onze kwaliteiten en tekortkomingen. Uiteindelijk komt er meer vrede en vreugde in ons leven. Je bent van harte welkom op deze verkenningsdag.

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut en gezondheidszorgpsycholoog. Ze heeft een psychosynthesepraktijk 'De Bron' in Nijmegen. Heeft jarenlange ervaring in het onderwijs, de gezondheidszorg en als trainer.

Han Fortmann Centrum (in Centrum de Appel) »website | »route
Groesbeekseweg 428, 6523 PP Nijmegen

Datum: Zaterdag 17 maart 2012 van 10.00 - 17.00 uur
Kosten: € 90, € 70,- minimum inkomen; € 60,- student.

Informatie en aanmelden: Niet meer mogelijk