sitemap Workshop De innerlijke diamant - over psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Workshop: De innerlijke diamant - over psychosynthese

zondag 8 november 2009 | 10.00 - 17.00 uur


We worden geboren met een ongedeeld bewustzijn: open, helder, transparant, zichtbaar in verbinding met de kosmische wereld. Door indrukken en prikkels van buitenaf raken we verdeeld. Aangename en onaangename ervaringen vallen ons ten deel. Onze oorspronkelijkheid raakt langzaamaan op de achtergrond. Je kunt je deze oorspronkelijkheid voorstellen als een diamant: met vele facetten, onaangetast, glanzend en stralend. Op den duur raakt onze innerlijke diamant dof en gaan we hem verbergen door conditioneringen en socialisatie.

De transpersoonlijke psychologie Psychosynthese reikt oefeningen en methoden aan om weer in contact te komen met onze oorspronkelijkheid. Dit proces, dat jaren kan vergen, kun je zien en ervaren als een vreugdevolle ontdekkingsreis naar onze innerlijke schat, de diamant.

In de workshop wordt een aanzet gegeven om deze innerlijke edelsteen te ontdekken en weer tot glans te brengen. Door middel van oefeningen worden persoonlijke ervaringen verbonden aan de theorie van psychosynthese.

Er wordt respectvol omgegaan met ieders inbreng. Je bent van harte welkom.

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut, -trainer en gezondheidszorgpsycholoog. Ze heeft een eigen psychosynthesepraktijk 'de Bron' in Nijmegen. Ze was jarenlang werkzaam als studentenpsycholoog en heeft veel ervaring in onderwijs en gezondheidszorg.

Han Fortmann Centrum »website | »route
René Descartesdreef 21, 6525 GL Nijmegen

Aanmelden: Niet meer mogelijk.

Feedback van deelnemers aan de eerdere workshop 5 jaar geleden:
» De workshop heeft geholpen om weer stil te staan bij wat ik nodig heb om weer in balans te komen.
» Inzicht in eigen kwaliteiten en welke kwaliteit nu aandacht nodig heeft in mijn dagelijkse leven.
» In contact met mijn diepere essentie sta ik steviger in mijn schoenen.