sitemap Workshop De hoorn des overvloeds - over psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Vierdaagse Kerstworkshop: De hoorn des overvloeds

zondag 26 t/m woensdag 29 december 2010

"Verlang wat je hebt en verlang niet wat je niet hebt, daarin ervaar je waarachtige overvloed." - Jack Kornfield -  

De hoorn des overvloeds, cornucopia [cornu=hoorn, copia=voorraad] veelal gevuld met groente, kleurrijk fruit en bloemen, komt uit de Griekse mythologie. Het is een aantrekkelijk symbool, zeker in deze feestmaand. Een hoorn gevuld met alles wat je hartje begeert. Voortdurend worden we overspoeld door boodschappen, die ons willen doen geloven dat alles wat ons gelukkig maakt te koop is. Dit materiële verlangen kennen we allemaal. "Als ik dat zou kunnen kopen dan.." Maar we weten ook dat ieder bevredigd verlangen weer een nieuw verlangen oproept. We kopen voortdurend de illusie van geluk. Onze aardbol vraagt consuminderen en delen in de overvloed. Kunnen we gelukkig leven zonder [materiële] overvloed en toch leven in overvloed? Overvloed kent twee bewegingen: van buiten af, het materiële en van binnen uit, het immateriële. Deze strijden met elkaar en vragen beiden om aandacht, bewustwording en evenwicht. Dit lijkt ons een prachtig thema voor de 4-daagse kerstworkshop in de Stal. We laten ons naast psychosynthese ook inspireren door Thich Nath Hanh, die zegt: "Natuurlijk is er lijden en schaarste, maar het leven is ook een wonder van overvloed. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn."

In geleide meditaties gaan we daarnaar op zoek. We dansen, we zingen, we schrijven, we werken met creatieve middelen als klei en kleur, met teksten, met verhalen van vroeger en nu, met poëzie. In loopmeditaties oefenen we onze passen met aandacht te zetten. We leren diep te luisteren naar onszelf en naar de ander. Dit zal ons hart openen voor de overvloed die stroomt uit de oneindige levensbron van vreugde, creativiteit, liefde en schoonheid. De dagen worden volledig verzorgd met lekker vegetarisch eten en drinken door Aukje in de keuken.

Je bent van harte welkom met jouw eigenheid en jouw levenservaring. De trainers gaan daar respectvol mee om.

Alieke Hartog is psychosynthese-gids en trainer, verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland. Zij geeft workshops in creativiteit en psychosynthese in Neerijnen en Moulin de Bousson. (www.aliekehartog.nl)
Madeleine Verhallen is psychosynthese-therapeut, was lang verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland en heeft een eigen praktijk voor psychosynthese 'de Bron' in Nijmegen. Geeft al jaren workshops over psychosynthese.

Centrum voor stilte en creativiteit 'De Stal' »route
Van Pallandtweg 16 4182 CB Neerijnen
De Stal is een mooie rustige locatie in het hart van de Betuwe. In overleg is overnachting mogelijk. Er zijn 12 eenvoudige slaapplaatsen op de boerenzolder. Natuurlijk kun je ook naar huis.

Kosten: € 410,- (all in).
Alle maaltijden, inclusief kerstdiner, hapjes en drankjes worden verzorgd.

Tijdstip: zondag 26 december 11.00-21.00 uur | maandag 27 december 11.00-19.00 uur | dinsdag 28 december 11.00-19.00 uur | woensdag 29 december 11.00-16.00 uur.

Aanmelden: 033-4622576 - cphamersfoort@planet.nl
Informatie over verblijf en overnachting: Alieke Hartog op telefoonnummer 0418-6521263 of via e-mail