sitemap Workshop: Aandacht voor het onvermijdelijke
 

Inspiratieweek Psychosynthese - Aandacht voor het onvermijdelijke

maandag 11 juli 2011 12:00 uur t/m vrijdag 15 juli 2011 14:00 uur

"Heer, geef me de sereniteit te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik wel kan en de wijsheid om 't verschil te zien"
- Reinhold Niebuhr -  

Onvermijdelijke waarheden in het leven zijn volgens David Richo:
1. alles verandert en gaat voorbij.
2. dingen gaan niet altijd volgens plan.
3. het leven is niet altijd eerlijk.
4. pijn en lijden zijn een deel van het leven.
5. mensen, ook jij en ik, zijn niet altijd liefdevol en loyaal.

Dit zijn uitdagingen die we allemaal onder ogen komen. Maar meestal ontkennen we ze. Als we ons blijven verzetten tegen deze basale waarheden, wordt het leven een eindeloze reeks van teleurstellingen, frustraties en verdriet. Als we leren deze waarheden te accepteren en omarmen, realiseren we ons dat zij precies zijn wat we nodig hebben om moed, compassie en wijsheid te verwerven en te aanvaarden wat het leven ons aanreikt.
We kunnen ons leven vaak niet naar onze hand zetten, hoe graag we dat ook zouden willen. Wel kunnen we leren accepteren wat we niet kunnen veranderen of verbeteren.

In de workshop gaan we de genoemde levenswaarheden een voor een verkennen. We werken met de uitgangspunten van Psychosynthese en verbinden deze aan het werk van David Richo: "The five things we cannot change". (ISBN 978-1-59030). Dat doen we met behulp van praktische en creatieve vormen als visualisatie, lichaamswerk, mindfullnes, beweging en meditatie. Deze ingangen zijn een manier om toe te komen aan herkenning & erkenning van onze kwaliteiten en onze beperkingen.
Om uiteindelijk met toenemende mildheid en inspiratie acceptatie te gaan ervaren in en met ons leven. In deze week zetten we stappen in dit kostbare proces.
Je bent van harte welkom.

Begeleiders: Inge Jane van Beek is Psychosynthese therapeut en heeft een eigen praktijk in Weurt bij Nijmegen. Ze is als trainer verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland in Amersfoort. Geeft lezingen en workshops.
Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut en gezondheidszorg-psycholoog. Ze heeft een psychosynthesepraktijk 'De Bron' in Nijmegen. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in het onderwijs, de gezondheidszorg en als trainer.

Datum: Ma. 11 juli 12.00 u. - vr. 15 juli 14.00 u.
Kosten: A: €395,- / B: €415,- / C: €435,-
Locatie: De Zwanenhof »website | »route
Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen

Aanmelden: Inge Jane van Beek: 024-3778626
of via De Zwanenhof: 074-2659525 / website