sitemap Inspiratieweek psychosynthese Leef je verlangen! - over psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Nieuw licht, nieuw vertrouwen – Psychosynthese als basis

20 t/m 22 juni 2014

'Wek mijn zachtheid weer / geef mij terug de ogen van een kind
opdat ik zie wat is / en mij toevertrouw/ en het Licht niet haat.'
- Huub Oosterhuis

Vertrouwen is de bron van ons bestaan en daarmee onze eerste levensbehoefte. We leren onvoorwaardelijk te vertrouwen. Onbevangen en open. Vroeg of laat raken we allemaal de verbinding met deze onbevangenheid kwijt. We leren, vaak pijnlijk, dat de ander niet altijd betrouwbaar, eerlijk of open is. Dat het leven bedreigend, oneerlijk en hard is…

Ons vertrouwen loopt deuken op. Om niet meer gekwetst te worden, sluiten we ons hart en beschermen onszelf op allerlei manieren. De weg naar het onbevangen en open vertrouwen raakt geblokkeerd en afgesloten. Zonder dit vertrouwen kunnen we bitter, angstig, wrokkig en boos in het leven staan.

Het vraagt moed en durf om opnieuw te leren vertrouwen, het hart te openen, de pijn toe te laten en te aanvaarden dat pijn bij het leven hoort. Vertrouwen hebben in onszelf vraagt aanvaarding van wie we zijn met onze mogelijkheden en beperkingen, onze schoonheid en lelijkheid.

In de workshop gaan we samen op zoek naar de bron van ons vertrouwen. We respecteren de blokkades die er onderweg zichtbaar kunnen worden, zonder het daarbij te laten. Ons innerlijk vertrouwen, vaak goed bewaard en beschermd, wil gevonden worden; ruimte krijgen om zich opnieuw in volheid te verbinden met anderen, met het leven. Om weer te leren vertrouwen hebben we elkaar nodig.

Psychosynthese is een humanistische psychologie die werkt aan onze mogelijkheden en onze beperkingen. De moed zichzelf te ontplooien is een essentie van Psychosynthese.

We werken met diverse werkvormen als beweging, theorie, expressie, onderlinge uitwisseling. De eigen ervaring en inbreng is de kern en wordt door de trainers met kundigheid en zorgvuldigheid begeleid.

Inge van Beek en Madeleine Verhallen zijn beiden psychosynthesetherapeuten en -trainers.

De zwanenhof, Zenderen »website | »route
Retraitehuisweg 6,7625 SL Zenderen

Kosten: A tarief: € 410,00 B tarief € 440,00 C tarief € 475,00
Aanmelden: Bij De Zwanenhof
Meer informatie:
Madeleine Verhallen, info@psdebron.nl 024/3 235 245
Inge van Beek, namaskara@live.nl 024/3 778 626 / 06 414 25 733
Vertrouwen is onze eerste levensbehoefte. Onbevangen en open komen wij ter wereld. Maar vroeg of laat loopt ons vertrouwen deuken op. We sluiten ons hart en beschermen onszelf. Opnieuw leren vertrouwen vraagt moed en durf. Vertrouwen in onszelf vraagt aanvaarding van wie we zijn met onze mogelijkheden en beperkingen. In de workshop gaan we samen op zoek naar de bron van ons vertrouwen. We werken vanuit psychosynthese met diverse werkvormen als beweging, expressie, theorie en onderlinge uitwisseling.