sitemap Workshop De koets en psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Workshop: De koets en psychosynthese

23 november 2008 van 10:00-17:00 uur

Als we willen weten wie we eigenlijk zijn, zullen we op onderzoek uit moeten gaan. We staan dan aan het begin van een reis, een reis naar onze binnenwereld. De transpersoonlijke psychologie Psychosynthese kan hierbij ondersteunen.

Een prachtige metafoor voor deze levensreis is het beeld van een koets die op weg is. Globaal gezien staat in dit beeld de koets voor ons lichaam, de paarden vóór de koets voor onze gevoelens, de koetsier op de bok staat voor ons verstand. In de koets zit de reiziger die weet waar de reis naar toe gaat. De reiziger staat voor ons Hoger Zelf, ons ware zelf. De koetsier die zijn denken tot rust heeft gebracht, stil is geworden en meer bij zichzelf is gekomen, kan de aanwijzingen van de reiziger "horen". De wijze waarop de koetsier de paarden ment, de koets onderhoudt: het zijn duidingen over de wijze waarop wij onze bewustwordingsweg gaan.

In de workshop gaan we de verschillende elementen in het koetsbeeld verder uitdiepen, nuances en details aanbrengen, uitzoeken en ervaren. Vragen als: waar gaat de weg naar toe? wat heb ik nodig onderweg? komen aan bod. Dit doen we met behulp van oefeningen en uitwisseling met elkaar.

In de workshop reizen we zo een stukje van de levensweg. Per koets. Ik nodig je van harte uit om in te stappen en plaats te nemen.

Madeleine Verhallen is als trainer verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland in Amersfoort en heeft een psychosynthesepraktijk "De Bron" in Nijmegen. Ze was werkzaam als studentenpsycholoog.

Han Fortmann Centrum »website | »route
René Descartesdreef 21, 6525 GL Nijmegen

Kosten: A tarief: € 75,- B tarief € 65,- C tarief € 55,- S tarief € 40,-
Aanmelden: Niet meer mogelijk.