sitemap Workshop: Het innerlijke kind en psychosynthese.
 

Workshop: Het innerlijke kind en psychosynthese.

zondag 15 mei 2011 | 10.00 - 17.00 uur

"Wek mijn zachtheid weer
geef mij weer de ogen van een kind
dat ziet wat is en mij toevertrouw en het licht niet haat"
- Huub Oosterhuis -  

Als ik later groot ben, dan...... dan doe ik precies wat ik zelf wil, dan ben ik vrij. Deze stille kinderwens leeft in veel kinderen en wordt, naarmate we ouder worden, vergeten. Tot op een dag we deze oude wens weer horen: als ik groot ben, doe ik wat ik zelf wil. We realiseren ons, dat we helemaal niet doen wat we zelf willen. We laten ons nog steeds sturen, leiden door wat hoort, zoals we het gewend zijn, wat er van ons verwacht wordt.

Als we kijken in de ogen van een pasgeboren kind, zien we daarin weerspiegeld de zuiverheid en de onschuld. Wat ons dan aanraakt is de eeuwigheid, de immense diepte, de oorsprong. Waar is het spontane kind, dat we eens waren, gebleven? Dit kind dat vrij en blij is, dat zich-zelf is. Het is op de achtergrond geraakt door onze opvoeding en door socialisatie. En er is een aangepast kind op de voorgrond gekomen. Dit kind is braaf, netjes, keurig en doet precies wat er van haar/hem verwacht wordt. Het zit in een keurslijf en is onvrij. Psychosynthese, een transpersoonlijke psychologie reikt mogelijkheden aan dit oorspronkelijke kind te bevrijden en weer te leren kennen. De kwaliteiten die bij dit kind horen zoals openheid, onbevangenheid, spontaniteit, humor, vreugde, vertrouwen, liefde kunnen opnieuw ontdekt en ervaren worden.

In de workshop gaan we middels meditatie, visualisatie en onderlinge uitwisseling op zoek naar je oorspronkelijke innerlijke kind. Er zal respectvol met jou en je ervaringen worden omgegaan. Je bent - met je innerlijke kind - van harte welkom.

Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut en gezondheidszorgpsycholoog en heeft een eigen praktijk 'De Bron' in Nijmegen. Was jarenlang werkzaam als trainer bij het Centrum Psychosynthese Holland in Amersfoort en als studentenpsycholoog in Nijmegen.

Han Fortmann Centrum »website | »route
René Descartesdreef 21, 6525 GL Nijmegen

Datum: Zondag 15 mei 2011 van 10.00 - 17.00 uur
Kosten: € 90,- gewoon tarief € 65,- minimuminkomen; € 50,- studenten.

Aanmelden: Madeleine Verhallen 024-3235245 of via e-mail