sitemap Workshop De vreugde van geven en ontvangen - over psychosynthese door Madeleine Verhallen, Gezondheidszorgpsycholoog van Psychosynthese praktijk de Bron in Nijmegen.
 

Vierdaagse Kerstworkshop: De vreugde van geven en ontvangen

zaterdag 26 t/m dinsdag 29 december 2009


In vreugde het leven ontvangen is een natuurlijke staat van het menselijk hart.

De Kersttijd is bij uitstek een tijd van geven en ontvangen. Vooral van mooi ingepakte cadeaus. De meesten van ons kunnen beter geven dan ontvangen. Een cadeautje gaat nog wel, maar een compliment wuiven we al gauw weg. De essentie van geven en ontvangen gaat om een diepere waarde, het raakt ons hart, onze ziel.

Ontvangen vraagt ontvankelijk durven zijn. Zijn we bereid onszelf te geven, zijn we in staat de ander te ontvangen? Het mooiste wat we een ander kunnen geven is aandacht: echt luisteren en echt zien. En.. kunnen we geven zonder iets terug te verwachten?

Hier valt veel te ontdekken en te oefenen. We doen dat met liefdevolle aandacht, waarin alles er mag zijn. In geleide meditaties gaan we op zoek. Ook werken we met klei en kleur. Inspiratiebronnen zijn, naast psychosynthese: po‘zie, haiku, teksten van vroeger en nu, verhalen. In loopmeditatie oefenen we onze passen in aandacht te zetten.

Je bent van harte welkom met jouw eigenheid, jouw levenservaring; de trainers gaan daar respectvol mee om.

Als geven ontvangen wordt en ontvangen geven in een wederzijdse wisselwerking, leren we de kunst van het SAMEN-DELEN. Dit zal vreugde en warmte brengen in deze midwintertijd.

Alieke Hartog is psychosynthese-gids en trainer, verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland. Zij geeft workshops in creativiteit en psychosynthese in Neerijnen en Moulin de Bousson. (www.aliekehartog.nl)
Madeleine Verhallen is psychosynthesetherapeut, -trainer en gezondheidszorgpsycholoog. Ze heeft een eigen psychosynthesepraktijk 'de Bron' in Nijmegen. Ze was jarenlang werkzaam als studentenpsycholoog en heeft veel ervaring in onderwijs en gezondheidszorg.

Centrum voor stilte en creativiteit 'De Stal' »route
Van Pallandtweg 16 4182 CB Neerijnen
De Stal is een mooie rustige locatie in het hart van de Betuwe. In overleg is overnachting mogelijk. Er zijn 12 eenvoudige slaapplaatsen op de boerenzolder. Natuurlijk kun je ook naar huis.

Kosten: € 390,- (all in).
Alle maaltijden, inclusief kerstdiner, hapjes en drankjes worden verzorgd.

Tijdstip: Zaterdag 26 december 11.00-21.00 uur | zondag 27 december 11.00-19.00 uur | maandag 28 december 11.00-19.00 uur | dinsdag 29 december 11.00-16.00 uur.

Aanmelden: Niet meer mogelijk.